Caspar Ontwerp en Fabricage - Over mij
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Over mij

Ik ben een Maker

20 jaar geleden, met mijn diploma van de meubelmaakopleiding in Rotterdam op zak, wilde ik graag verder studeren en ben ik de studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Zeeland gaan doen. Omdat fietstechniek mijn passie was, ben ik na mijn afstuderen op de Research & Development afdeling van Batavus in Heerenveen gaan werken. Voor de liefde kwam ik terug naar Zeeland en ben ik gaan werken in functies die meer in het verlengde van mijn studie lagen.

Binnen deze functies heb ik veel kennis opgedaan van materiaalkunde en productietechnieken en het is prettig om deze kennis nu te kunnen gebruiken.

 

Tussen 2003 en 2013 heb ik onder de naam le Cadre custom bicycles, fietsen op maat gemaakt. In de 10 jaar dat ik dit gedaan heb was voor mij het hoogtepunt meedoen met een internationale ‘Build-off’-wedstrijd. Naast fietstechniek heb ik me altijd met allerlei creatieve zaken bezig gehouden waaronder meubelmaken, signpainting en het maken van industriële lampen. Omdat mijn passie ligt bij het bedenken en maken, heb ik begin 2017 mijn vaste baan opgezegd om nu fulltime Maker te worden en dat bevalt tot nu toe erg goed.

 

Als Maker staat het gedeelte van mijn hersenen dat nieuwe dingen bedenkt meestal ‘aan’.  Ik heb altijd een notitieboekje binnen handbereik om snel een idee op papier te kunnen zetten. Sommigen werk ik verder uit tot concept en ontwerp. Maar natuurlijk geef ik ook graag vorm aan de ideeën van anderen. Verder ben ik tussen opdrachten voor klanten door graag bezig met het vervaardigen van kleine objecten of meubels uit hout en staal.

Ideeën genoeg. Een terugkeer naar mijn oude liefde fietstechniek bijvoorbeeld. En veel andere creatieve en opmerkelijke projecten. Zo ben ik bezig met het ontwikkelen van een ‘Tiny House’. Een verplaatsbare ruimte die de gebruiker ongelimiteerde mogelijkheden biedt om deze naar eigen idee in te richten. Deze ruimte kan op elke plek bij uw huis of in de tuin allerlei functies krijgen; zoals een fijne stille studeerruimte, yogastudio of relaxruimte; wat u maar wilt.